Audio gepresenteerd in levensberovingszaak

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft vrijdag op de strafzitting vier getuigen gehoord in de levensberovingszaak van Mitchell Mertotaroeno. De politie trof op 1 mei 2015 een half verkoold lijk aan de Condorstraat aan. Het ontzielde lichaam werd voor de inrit van een leegstaande woning aangetroffen. Op het lijk waren er schotverwondingen. De politie had toen in verband met deze zaak de verdachten Jair L., Roche E. en B. aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachte B. werd eerder in vrijheid gesteld. Bij de behandeling heeft de magistraat vier politiefunctionarissen uitgebreid op de strafzitting gehoord. De laatste functionaris was een rechercheur die een geluidsopname heeft geproduceerd, welke tenslotte heeft geleid tot de aanhouding van de verdachten. De politie had B. aangehouden omdat zijn voertuig bij deze strafbare daad was ingezet. Ook is men in het voertuig gestuit op bloedsporen, vermoedelijk afkomstig van het slachtoffer, en zijn gympies. Na het getuigenverhoor en de presentatie van de geluidsopname deed advocaat Irvin Kanhai het verzoek aan de rechter om zijn cliënt Jair L. voorlopig in vrijheid te stellen. De raadsman is de mening toegedaan dat er geen bewijs tegen zijn cliënt is en op basis daarvan verzocht hij de rechter om de vrijheidsbeneming op te schorten c.q. op te heffen. De magistraat kon zich niet terugvinden in hetgeen de raadsman naar voren had gebracht. Zij wees het verzoek af en gaf te kennen dat er genoeg bezwarende verklaringen tegen de verdachten overeind staan. Beide verdachten blijven in arrest. Op 19 oktober wordt de behandeling voortgezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!