PCS heeft geen idee wanneer uitbetaling zal plaatsvinden

Het personeel van Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft vanaf donderdag 28 juli het werk neergelegd. Het personeel is niet betaald. Hoewel de maand nog niet om is, is men overgegaan tot het neerleggen van het werk. “De overeenkomst zegt dat je een maand moet werken. Wanneer normaal gesproken de salarissen op de 30ste of 31ste worden uitbetaald, dan is het logisch dat er gewacht moet worden tot die tijd. Maar wanneer salarissen den 25ste worden uitbetaald, kan je mij niet zeggen dat ik moet wachten tot de 31ste van de maand”, stelt vakbondsleider Errol Snijders.
De vakbondsleider geeft aan dat er tot nu toe niets is vernomen, noch van minister Patrick Pengel van Volksgezondheid, minister Gillmore Hoefdraad van Financiën noch van de PCS-directeur. “Niemand heeft ons nog iets verteld en er is geen zicht op wat er moet gebeuren. Vandaar dat de mensen hebben gezegd dit niet langer te pikken.” Volgens Snijders leven de leden zeker al drie maanden in onzekerheid. Behalve de veiligheidsmannen, de afdelingshoofden, de artsen en specialisten heeft een ieder het werk neergelegd. Verder zegt de vakbondsleider dat een ieder nog in afwachting is.
Eergisteren werd na een belegde vergadering besloten om het werk neer te leggen. De vakbondsleider gaf aan dat de leden het al moeilijk hebben en dan nog kunnen ze niet over hun salarissen beschikken. De laatste maanden lukt het met kunst- en vliegwerk om te voldoen aan de verplichtingen. Deze maand was het niet mogelijk om het personeel op tijd uit te betalen.

error: Kopiëren mag niet!