Para gereed voor vakantiegangers

De vakantie in Suriname staat voor de deur. Ondernemers en vooral die in de toerismesector zijn zich al geruime tijd aan het voorbereiden op de bezoekers. Niet ondernemers alleen, maar ook de instituten als de politie en de districtscommissariaten zijn zich aan het voorbereiden op de drukke periode. Het commissariaat te Para is zich al ruim twee maanden voor de vakantie aan het voorbereiden op de drukke periode. Dc Armand Jurrel verwacht rond de 10.000 bezoekers per weekend in zijn district. Para telt een aantal vakantieoorden, dat in de loop van de tijd door bestuursambtenaren is aangedaan voor inspecties. “Wij hebben al de oorden aangedaan om de eigenaren erop te attenderen dat een aantal veiligheidsnormen in acht moet worden genomen. Als er bezoekers komen, mogen mensen geen ongelukken ondergaan. Veiligheid is voor ons een hot item geweest”, stelt de dc.
Er zijn verschillende disciplines die bij komen kijken om te kunnen vaststellen of de oorden veilig zijn. De aanwezigheid van lifeguards is één van de strengste vereisten bij de operatie van een zwemaangelegenheid. Er moeten dieptelatten worden geplaatst, zodat bezoekers weten waar zij aan toe zijn. Er moet altijd een EHBO-post aanwezig zijn voor bezoekers die op elk moment een beroep op zouden willen doen. Tevens moeten er altijd brandblusapparaten aanwezig zijn. Belangrijk is ook dat het voor de bezoekers duidelijk moet zijn wat de openingstijden zijn van de oorden en wat de entreekosten zijn.
Dat moet altijd zichtbaar zijn. Sanitaire voorzieningen zijn onmisbaar en verplicht gesteld. Als een oord veilig worden verklaard, krijgt het oord bij de ingang altijd een stikker, als teken dat het oord gecertificeerd is door het commissariaat. Men heeft twee maanden de gelegenheid gehad om de zaken in orde te krijgen. De meeste eigenaren hebben er gehoor aan gegeven. Het gaat volgens Jurrel er niet om mensen onaangenaam te zijn. Het gaat er juist om, dat bezoekers gecertificeerde zaken betreden en verzekerd zijn van veiligheid in het oord. De dc heeft ook de medewerking van de politie gevraagd bij het alerter zijn met de verkeersveiligheid. “Men houdt nu een extra oogje in het zeil wat de verkeersveiligheid betreft”, stelt Jurrel. Hij roept de autobestuurders op om ook een stukje zelfverantwoordelijkheid in acht te nemen achter het stuur.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!