Grondregelaarster krijgt gecombineerde straf

De 30-jarige Reshma Mangrey kreeg een gecombineerde straf opgelegd van rechter Siegline Wijnhard. De magistraat hield rekening met deze vrouw. Zij is voor het eerst in aanraking gekomen met de justitie. In deze zaak had de openbare aanklager, Astrid Niamat, een strafvoorstel gedaan van tien maanden, waarvan twee voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van drie jaar. De magistraat mitigeerde de eis en veroordeelde Mangrey tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Mangrey staat terecht wegens oplichting. Zij heeft geld van twee personen ontvangen met de bedoeling hun perceelzaken in orde te maken. Mangrey had contact met een dochter van de eerste benadeelde. Zij vertelde haar dat zij grondzaken voor anderen in orde kan maken. De vriendin van Reshma heeft toen haar moeder benaderd om ook haar papieren via Mangrey in orde te laten maken.
Moeder en dochter hebben toen samen SRD 16.700 en USD 600 in verschillende termijnen aan de verdachte overhandigd. Echter is er uiteindelijk niets daarvan terecht gekomen. Volgens de beetgenomen moeder en dochter heeft de verdachte bij bepaalde van de betalingen wel kwitanties getekend. Zij had altijd haast en vertelde steeds dat iemand van haar is komen te overlijden. De verdachte gaf bij haar verhoor toe dat zij inderdaad geld heeft aangenomen, maar niet zoveel als door de benadeelden wordt opgegeven. Behalve deze benadeelden is er nog een slachtoffer, genaamd B. Deze man heeft ook geld overhandigd aan de verdachte, waarbij zij hetzelfde verhaal over grondzaken had verteld. Mangrey beweerde op de zitting dat deze man een seksuele relatie met haar wilde en haar daarom geld had aangeboden. De vervolging geloofde dit verhaal van de verdachte niet en eiste een celstraf van tien maanden, waarvan twee voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van drie jaar. De magistraat had de voorlopige hechtenis van de verdachte op de zitting van 27 juni opgeheven. Zij hield rekening met alle omstandigheden en de feiten. Met het vonnis van zes maanden waarvan twee voorwaardelijk blijft Mangrey op vrije voeten. Zij is nog verbonden aan de proeftijd van drie jaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!