OBS’ers ontvangen deze week subsidie

De bushouders verbonden aan het Nationale Vervoersbedrijf (NVB) hebben op 26 juli middels een prikactie aandacht gevraagd van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme. De bussen werden vanaf 5:30 uur tijdelijk in de garages gehouden. Volgens Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), had de prikactie ook te maken met de ontstane situatie bij de bushouders. Men komt er niet aan toe om voldoende benzine te kopen om de ritten te rijden. Vandaar dat men ervoor koos om de bussen in de garages te houden.
Maandag is met de directeur van NVB ruim drie en een haf uur vergaderd. Er was ook een gesprek met minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme. Het gesprek duurde ongeveer anderhalf uur, waarna Themen blij naar buiten kwam. Afgesproken is dat deze week de betalingsachterstanden worden ingelopen. Het gaat om ongeveer 150 bussen die door particulieren ingezet worden op diverse trajecten. Het NVB gaf nog wat voorschotten aan de bushouders, maar ook daar is een einde aan gekomen. Het bedrijf kan niet meer voorschieten, omdat ook gewacht wordt op subsidiegelden. De overheid heeft een betalingsachterstand van ruim 5 maanden. Per maand dient TCT de bushouders ruim SRD 2.5 miljoen te betalen. Vooralsnog wordt 4 maanden van de achterstand ingelopen. Aan het eind van de maand wordt de rest afgerekend, terwijl er ook is afgesproken dat de buishouders geen achterstand meer zullen tolereren.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!