Etnel verwacht duidelijkheid in vakantie-activiteiten OD Jeugdcentra

“Wat gebeurt er in dit land? Er is weinig aan activiteiten voor de jeugd, niets spannends voor hen.” Dit stelt Assembleelid Patricia Etnel kijkende in de richting van de komende vakantieperiode in 2016. Zij stelt zich op het standpunt dat er iets moet worden gedaan voor de jeugd, om in ieder geval hun aandacht van het leerproces niet te verliezen. In het verleden was het Onderdirectoraat (OD) Jeugdcentra van het ministerie van Sport en Jeugdzaken begonnen met activiteiten voor vakantiescholen. In de recente jaren is dat niet optimaal gedaan, omdat men het financieel moeilijk had. Tot nu toe is niet duidelijk hoe de jeugdcentra hiermee om zullen gaan.
Natuurlijk is de ontwikkeling van activiteiten niet een alleenrecht van de overheid. Ook particulieren kunnen daar een handje aan helpen. Op dat stuk zou er volgens Etnel ook een stukje beleid moeten zijn. “Wij kunnen natuurlijk veel doen voor jongeren, maar de educatie en ontwikkeling en vorming van jeugd moeten wij niet missen in de activiteiten”, stelt Etnel. “Alles kost geld. Iedereen kan wat willen doen, maar met het bekend woord ‘precaire’ situatie weten wij dat niet een ieder het zou kunnen doen. Waar is dan de input van het directoraat Cultuur? SRD 100.000 voor Carifesta? Stop dat geld in Got Talent, want Carifesta is nu voor ons geen prioriteit en biedt ons nul procent aan toegevoegde waarde”, stelt de politica.
Een van de initiatieven die door Etnel wordt toegejuicht, is de herleving van de vorming van Wildlife Rangers. Dit, omdat deze groep veel zou hebben gedaan voor de jeugdigen. Etnel meent dat het duidelijk moet zijn wat OD Jeugdcentra zal doen. Vanwege de hitte zal men ook anders moeten omgaan met de activiteiten die men nu zal plannen voor de vakantie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!