Vader betuigt spijt voor verwonden kinderen met mes

De 36-jarige Ashwien J. heeft maandag voor kantonrechter Siegline Wijnhard spijt betuigd in zijn laatste woord. Hij verzocht de rechter om hem te willen vergeven, zodat hij weer bij zijn gezin mag zijn. In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie 10 jaar celstraf geëist wegens poging tot moord op zijn 3 minderjarige kinderen. Deze verdachte heeft in de nacht van 23 april 2015 zijn 3 minderjarige kinderen ernstig verwond met een mes. De kinderen 2, 4 en 8 jaar hebben behoorlijke snijverwondingen in hun buikstreek opgelopen. De verwondingen waren zo erg dat bij een van de kinderen de ingewanden naar buiten hingen.
Advocaat Valery Pique betoogde in zijn pleidooi dat de vrouw van de verdachte vaker van huis is weggelopen. Zij is op de zitting gehoord en zij heeft ook aangegeven dat het ergens ook haar schuld is dat dit zo ver is gekomen. Bovendien hebben de kinderen het vertrouwen in hun vader niet verloren. De man was depressief en heeft ook gehandeld in die toestand. De raadsman kon zich niet terugvinden in de conclusie van de psycholoog, waar hij in het rapport aangeeft dat de kans op recidive bestaat. Al met al verzocht de advocaat om niet mee te gaan met de hoge eis van de vervolging.
De vervolging, Astrid Niamat, persisteerde bij haar requisitoir. Zij voerde aan dat de verdachte wel wist wat hij heeft gedaan, althans wat hij wilde doen. Alvorens hij overging tot deze strafbare daad heeft hij zijn vrouw middels sms-berichten op de hoogte gesteld over zijn voornemens en elke stap die hij daarbij zou nemen. De behandeling wordt op 8 augustus voortgezet. Op die dag wijst de rechter vonnis in deze strafzaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!