Suriname erkent Kosovo als soevereine staat

Op 8 juli schreef de minister van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising, aan haar Kosovaarse minister Enver Hoxhaj dat in antwoord op diens ‘schrijven van 21 juni betreffende het erkennen van de Republiek Kosovo als soevereine staat’, zij hem wil ‘informeren dat de regering van Suriname besloten heeft om de Republiek Kosovo te erkennen als een onafhankelijke staat’. Hiermee is Suriname het 112ste land dat Kosovo erkent als soevereine staat. Badrisingh gaf verder in de brief te kennen dat zij uitkijkt om verdere diplomatieke relaties tussen Suriname en Kosovo aan te gaan.
Kosovo met de hoofdstad Pristina is een onafhankelijke staat op het Balkanschiereiland. Het land heeft een bevolking van 1.739.825 burgers, voornamelijk bestaande uit etnische Albanezen, 3,3% uit Serviërs en 2,7% uit andere minderheden. Op 17 februari 2008 riep de Albanese meerderheid eenzijdig de onafhankelijkheid uit van de Republiek Kosovo. Deze onafhankelijkheid wordt voorlopig door 108 van de 193 leden van de Verenigde Naties erkend.

error: Kopiëren mag niet!