Bijzondere scholen bereiden ouders voor op mogelijke extra bijdrage

Na overleg met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) is besloten dat op de bijzondere scholen, verenigd in Fibos, voor het komende schooljaar voor de glo-scholen SRD 65 en voor de muloscholen SRD 70 aan materiaalkosten gevraagd zal worden per leerling. In een schriftelijke mededeling aan de ouders wordt nu al aangegeven dat het niet uitgesloten is dat er een beroep op de ouders gedaan kan worden voor een extra financiële bijdrage in de toekomst. Dit zal afhangen van mogelijke koersstijgingen en als en in hoeverre de overheid de achterstallige betalingen naar de scholen toe inloopt. Initieel wilden de scholen aan de ouders per leerling een ouderbijdrage van SRD 250 vragen. Het ministerie kwam hier tussenin door te beloven dat zij met SRD 150 per leerling zou inkomen, zodat de kosten voor de ouders niet te hoog zullen oplopen. De overheid heeft nog een schuld van meer dan SRD 1,4 miljoen vanaf 2014 tot 2016 bij de scholen. Over het schooljaar is hiervan tot nu toe slechts 45% voldaan. Over het schooljaar 2014-2015 staat nog 25% van de schuld open.

error: Kopiëren mag niet!