“U zou zwaar genept worden”

De 56-jarige Nederlander Glenn P. werd op woensdag 15 juni dit jaar op de Johan Adolf Pengelluchthaven luchthaven te Zanderij aangehouden met een hoeveelheid cocaïne in zijn bezit. In zijn reisbagage werden verdovende middelen aangetroffen met een brutogewicht van 3260 gram. Dit spul werd in 5 flessen babyolie en babycrème aangetroffen in pastavorm. Glenn verklaarde op de rechtszitting dat hij in opdracht van een vriend de drugs naar Nederland wilde smokkelen. Voor een succesvolle uitvoer zou hij een vergoeding van Euro 5.000 ontvangen. Echter is deze uitvoer mislukt nadat de douane onregelmatigheden constateerde tijdens de routinecontrole in de reiskoffers. Op de vraag van officier van justitie Reshmi Rathipal verklaarde de verdachte dat hij de leden van het BID-team toestemming had gegeven om zijn valies te controleren. In bijzijn van de verdachte heeft de controle plaatsgevonden. Kantonrechter Marie Mettendaf merkte op dat hij zwaar genept zou worden. “Voor zo een grote hoeveelheid is Euro 5000 aangeboden en u bent akkoord gegaan.” In de praktijk, althans op de zitting, is de rechter er achter gekomen dat de vergoeding geheel afhankelijk is van het gewicht. De verdachte verklaarde dat hij niet weet waarom hij deze stap heeft ondernomen. Hij heeft een goede baan in Nederland. “Ik weet niet wat er mij op dat moment bezielde.” De verdere behandeling wordt op 28 juli voortgezet. De detentie van Glenn blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!