Militair en comparant staan terecht voor diefstal

De militair Rudie A. en zijn comparant Clive K. moesten zich vrijdag voor kantonrechter Marie Mettendaf verantwoorden ter zake diefstal. Op 14 december van het vorig jaar hebben beide verdachten elektronische apparatuur van Staatsolie Suriname weggenomen. Openbare aanklager Reshmi Rathipal heeft op de rechtszitting deze zaak bij de rechter toegelicht. De verdachte Rudie heeft advocaat Irvin Kanhai in de arm genomen. Voordat de rechter de mededeling deed om de verdere behandeling van deze zaak op een andere dag voort te zetten, deed de raadsman het verzoek tot in vrijheidstelling van zijn cliënt.
Volgens de verdediging gaat het in deze om bekennende verdachten. Zij hebben de goederen inderdaad meegenomen en vervolgens verkocht aan een ingenieur die toen ook verbonden was aan het bedrijf dat benadeeld is geworden. Nadat de politie de heler had achterhaald, heeft zijn werkgever hem gelijk met ontslag gestuurd. Kanhai probeerde de rechter te overtuigen dat de verdachten de goederen hebben gestolen vanwege de grote vraag ernaar, volgens de heler.
De vervolgingsambtenaar heeft zich verzet tegen het verzoek van de raadsman. Zij gaf aan dat in dit stadium de verdachten nog niet zijn gehoord. Het gaat in deze om een eerste behandeling. Zij verzocht de rechter om het verzoek van de geachte raadsman af te wijzen.
De rechter heeft het verzoek van Kanhai niet ingewilligd. De verdere behandeling vindt nu plaats op 28 juli. De magistraat zou in feite de verdachten verhoren maar vanwege afwezigheid van de advocaat van de verdachte Clive heeft zij gepland om beide verdachten op de eerstvolgende donderdag te horen. Beide verdachten blijven tot die dag in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!