Bestuursdienst Para sluit recreatieoord Zanderij 1

20160723_142214Het recreatieoord Zanderij 1 van het Jan Starke Opleiding en Ontspanningscentrum (JSOOC) is zaterdag ontruimd en gesloten door de bestuursdienst van Para. Het publiek moest uit het water komen en de plek onmiddellijk verlaten. Gebleken is dat er geen gecertificeerde life guards aanwezig waren en geen bemande EHBO- voorzieningen. De oorden Manini en Drie Kokro zijn eerder deze maand ook ontruimd en gesloten voor publiek, vanwege het niet naleven van de veiligheidsvoorwaarden.
De controle van recreatieoorden in het district is opgevoerd. De bestuursdienst doet samen met de milieu-inspectie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), de politie en brandweer controle op de recreatieoorden. Bij controle wordt er gelet op de sanitaire voorziening, brandveiligheid, vuilverwerking en de aanwezigheid van life guards. 
Bij het ontruimen van Zanderij 1 heeft iedereen zonder tegenstribbelen meegewerkt. Het publiek maakte nietsvermoedend gebruik van de badplaats. Aan hen werd gevraagd het water uit te komen en het oord te verlaten. Zij mochten hun entree gelden terug vorderen bij het beheer van het Oord.
Het aantal bezoekers aan de oorden in Para loopt in de tienduizenden per weekend. In de grote vakantie ontwikkelen mensen recreatieoorden of badplaatsen langs de kreken. Er is toestemming nodig van het districtscommissariaat om als recreatieoord te kunnen functioneren. Het commissariaat geeft jaarlijks dezelfde richtlijnen voor de exploitatie van de oorden, waarna er controle wordt uitgeoefend op de veiligheid van de bezoeker. 
De aanwezigheid van life guards en een bemande EHBO-post is een verplichting op elk oord. In alle kreken en badplaatsen moeten dieptelatten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is.
De voorwaarden in de vergunning voor Openbare vermakelijkheden (party’s en andere feestelijkheden) worden ook aangepast.
Burger Informatie Centrum Para

error: Kopiëren mag niet!