Hooghart veroordeeld om 'sorry' te zeggen tegen Sallons

1 Hooghart veroordeeld om 'sorry' te zeggen tegen  Sallons 1
1 Hooghart veroordeeld om 'sorry' te zeggen tegen  Sallons 2Vakbondsleider Michael Sallons is in het gelijk gesteld door de kantonrechter tot het publiekelijk zuiveren van zijn naam door Ronald Hooghart. Het heeft bijkans anderhalf jaar geduurd, maar vakbondsleider Sallons is blij met het vonnis van de rechter. De voorzitter van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO), Ronald Hooghart, moet publiekelijk zijn excuses aanbieden aan Sallons. Hooghart heeft op 13 februari 2015 op radio en televisie Apintie gezegd dat Sallons een schurk is en SRD 45.000 van de CLO in zijn zak heeft gestopt. ‘Met dit soort figuren als Sallons en noem maar op, kun je eigenlijk geen hazen vangen toch. Zij zijn altijd bezig met zichzelf niet met de mensen’, zei Hooghart toen. Van hem mocht Sallons gerust naar de rechter gaan, want hij zou het geld van de CLO in zijn zak hebben gestopt. Sallons is inderdaad naar de groene tafel gegaan om zijn naam te zuiveren. De zaak heeft lang geduurd, zegt Sallons in een verklaring aan de krant. Er is eerder een vonnis uitgekomen. Omdat er een fout was ingeslopen, is Sallons in hoger beroep gegaan. De rechter heeft met Hooghart en Sallons gesproken en gesteld dat er een correctie moet komen over de ingelopen fout. ‘Zodra het vonnis ontvangen is, zal dit betekend worden aan de heer Hooghart en de CLO. Mijn naam moet publiekelijk gezuiverd worden’, stelt Sallons. De vakbondsleider wist dat hij de zaak zou winnen. ‘Ik heb nooit in het bestuur van de CLO gezeten. Ik ben nimmer penningmeester geweest van de vakcentrale. Hoe zou ik dan SRD 45.000 in mijn eigen zak hebben gestopt. Hoe kom ik dan aan het geld. Hooghart heeft dat niet kunnen bewijzen bij de rechter’, deelt Sallons mee. Hij is blij dat het recht heeft gezegevierd. ‘Ik breng zaken niet gemakkelijk voor de rechter, maar dit was te veel. Ik ben een eerlijk, oprecht en rechtvaardig mens’, aldus Sallons in een verklaring.

error: Kopiëren mag niet!