Prijs gas en brandstof zal zo betaalbaar mogelijk worden gehouden

De nieuwe prijzen voor gas en brandstof zullen voor de consument zo betaalbaar mogelijk worden gehouden. Dit zei vicepresident Ashwin Adhin donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). “Ik kan u garanderen dat de regering met alle zorgvuldigheid hiernaar zal kijken alvorens over te gaan tot prijsaanpassingen”, stelde Adhin. De vp gaf in zijn betoog aan dat kookgas en brandstof economisch strategische producten zijn waarvan de prijzen zorgvuldig zullen moeten worden berekend en vastgesteld om neveneffecten zoveel mogelijk te minimaliseren. Volgens Adhin worden de prijzen op de wereldmarkt op dit moment nauwlettend gevolgd en worden er thans allerlei scenario’s uitgewerkt om hieruit de beste optie te kiezen. Sinds het loslaten van de valutawisselkoers door Centrale Bank van Suriname (CBvS) worden de prijzen voor brandstof bij de pomp nog steeds tegen de oude US dollarkoers van SRD 4.20 doorgerekend. Het is nu slechts een kwestie van tijd dat de tarieven ook marktconform worden.
FR

error: Kopiëren mag niet!