EBS mag alleen US dollars vragen voor driefasen boven 13 KvA

De Energiebedrijven Suriname (EBS) mag wel een US dollar component toevoegen bij aanvragen voor de driefasen stroom boven de 13 KvA. Dit zei minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen donderdag in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens Dodson zijn de misstanden voor de kosten voor aansluitingen momenteel in onderzoek. De regering had volgens hem op basis van een bepaald beleid beslist dat huishoudens bepaalde bedragen moesten betalen voor een nieuwe aansluiting.
Een van de maatregelen was dat een één-fase-aansluiting kosteloos zou plaatsvinden, indien deze zich binnen een bepaalde afstand van de infrastructuur zou bevinden. Uiteindelijk kwamen volgens de bewindsman veel klachten binnen dat de EBS toch betaling vroeg voor de één-fase-aansluitingen en zelfs een US dollar component bij hadden gevoegd bij zowel de één-fase- als de twee-fase-aansluitingen. Onderzoek wees uit dat de directie van de EBS toestemming van de RvC had gevraagd om dit door te voeren.
“De RvC ging mee, omdat bij de driefasen stroom het toch wel om een riant huis gaat.” De regering kon zich ook terugvinden in dit argument. De andere zaken moeten volgens Dodson volgens de afgesproken tarievenstructuur worden afgehandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!