Financieringstraject dijken Commewijne en Coronie rond

Het financieringstraject voor de bouw van de dijken in de districten Commewijne en Coronie met de Nederlandse aannemer MNO-Vervat is al rond. Er is echter enige vertraging opgetreden in een dispuut, waarin de Nederlandse aannemer zit met de regering over het traject dat te maken heeft met Meerzorg-Albina. Dit zei Financiënminister Gilmore Hoefdraad dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA). Eerder hebben de assembleeleden uit de twee districten flink kritiek geleverd dat de werkzaamheden in de twee districten abrupt waren stopgezet. In juni 2015 heeft MNO-Vervat alle werkzaamheden rond de bouw van de zeedijk in Coronie stopgezet. Het project is voor ongeveer 90 procent afgebouwd en zou in december, na 92 maanden, moeten worden opgeleverd. Geldgebrek werd als de voornaamste oorzaak van de stopzetting aangegeven. De dijken worden aangelegd in het district Coronie, langs de Atlantische Oceaan, en in het district Commewijne, langs de Suriname- en Commewijnerivier. Aanzienlijke delen van deze districten lopen regelmatig onder water, omdat de huidige oeververdediging zwaar is verwaarloosd. “Wij hopen dat er een oplossing hierin kan komen, zodat het project van de dijken kan worden voortgezet.” De bewindsman verzekerde het college dat het totale voorwerk voor het afronden van de dijken reeds is afgehandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!