Vp vaag bij behandeling crisisplan

De Nationale Assemblee heeft gisteren de behandeling van het Stabilisatie- en Herstelplan 2016-2018 voortgezet. Het gaat om de regeringsronde waarvan de spits werd afgebeten door vicepresident Adhin. Hij ging in het algemeen in op de vragen vanuit het parlement. De oppositie kon zich niet terugvinden in de wijze van beantwoorden door de vp en had meer detailinformatie van de vicepresident verwacht. De vp bleef in vaag en gaf geen concrete antwoorden over de wijze waarop de koers omlaag gebracht zal worden of hoe de werkgelegenheid aangepakt zal worden.
DNA-lid Mahinder Jogi struikelde erover dat de vp stelde dat het crisisplan geen productieplan is. Jogi wenste te weten hoe het volk uit de modder moet klauteren als er geen productie zal zijn. Hij meende ook dat het crisisplan over productie praat en zelfs een matrix daarover heeft. Abop-parlementariër Edward Belfort maakte zich zorgen over het volk en wilde weten welke concrete stappen genomen zullen worden om het volk te helpen.
De vp liet al deze kritiek niet over zich heengaan. Hij meende wel concrete antwoorden te hebben gegeven en verwees de DNA-leden terug naar het Stabilisatie- en Herstelplan 2016-2018. Hij adviseerde hen dit beter te lezen om in de volgende ronde diepgaande vragen te kunnen stellen.

error: Kopiëren mag niet!