Woninginbraken nemen toe

Het aantal inbraken landelijk bekeken neemt in de regio’s toe. Binnen een dag zijn er meer dan drie inbraken gepleegd in één regio. De benadeelde R.T. verliet zijn woning op vrijdag rond 21.30 uur. Na drie uren uit te zijn geweest, trof hij een ravage in zijn woning aan. Criminelen hebben huisgehouden en alles in de woning overhoop gehaald. Zij hebben een geldsom van SRD 10.000, waardevolle sieraden ter waarde van SRD 50.000 en een jachtgeweer meegenomen. De inbrekers hebben een achterdeur van de woning geforceerd en zich toegang tot de woning verschaft. Zij zijn heel kieskeurig te werk gegaan, waarbij andere waardevolle goederen gewoon zijn achtergelaten. De daders waren op zoek naar geld, sieraden en eventueel wapens. Dit was het tweede geval op deze avond, waarbij een jachtgeweer werd meegenomen. Het eerste geval was aan de Henkilaan. Het vermoeden bestaat dat de daders met een metaaldetector te werk gaan. Bovenal weten ze precies waar de hardwerkende mensen hun waardevolle goederen hebben bewaard. De politie van Santo Boma werd ingeschakeld. Er zijn vooralsnog geen verdachten in beeld gebracht. Op deze zelfde avond hebben criminelen een meubelbedrijf aan de Indira Gandhiweg ingebroken. Geen van deze drie inbraken is vooralsnog opgelost.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!