John van Coblijn houdt lippen op elkaar

Van CoblijnUit peilingen in politieke kringen is het Dagblad Suriname gebleken dat voor- en tegenstanders de Nationale Partij Suriname (NPS) niet hebben afgeschreven als een politieke factor binnen de samenleving. De indruk bestaat dat de partij zal groeien op de vloedgolf van ontevredenheid die er momenteel heerst vanwege de crisis. Geconstateerd wordt dat de partij in beweging is en hoge ogen gooit op toekomstig politiek leiderschap. Sceptici vragen zich af of de partij in voldoende mate zal aanzwellen om een inbreng van betekenis te hebben in het toekomstig politiek bestel.
De laatste tijd roept de NPS de leden en intelligentsia op om terug te keren naar huis en zodoende de gelederen van de partij te versterken. Met name werd door partijbons Ruth Wijdenbosch, John van Coblijn genoemd als verloren zoon voor wie zij de NPS-deuren openzette. Oud-NPS’er Van Coblijn om een reactie gevraagd, weigerde in te gaan op de materie. ‘Het is dramatisch, die tijd is voorbij. Het heeft geen zin om hierover uit te wijden, het is verleden tijd.’
‘Hoe gaat het dan verder met uw politieke carrière?’ ‘Ik ben er mee bezig. Er moet een nieuw politiek beleid in Suriname komen. Hoe dat tot stand komt, moeten wij aan de praktijk overlaten.’ Bij de vraag of een nieuwe politieke partij tot de mogelijkheid behoort, hield Van Coblijn de lippen stijf op elkaar.

error: Kopiëren mag niet!