Scholengemeenschap Lelydorp, Livorno en Nickerie boeken goede eindresultaten

Scholengemeenschap Lelydorp (1)
Scholengemeenschap Lelydorp (3)
Scholengemeenschap Lelydorp (4)De examenperiode van de middelbare scholen is langzamerhand achter de rug. Nu volgt het herexamen waarbij leerlingen die nog in deze fase zitten, zullen proberen zo goed mogelijk hun best te doen om toch succesvol de eindstreep te halen. Gisteren hebben de diverse scholengemeenschappen, waaronder havo en vwo vallen, hun uitslag gehad. De scholengemeenschappen van Lelydorp, Livorno en Nickerie mogen niet klagen ten aanzien van de resultaten en zijn ook tevreden over het schooljaar en de schoolprestaties van hun leerlingen. Op Scholengemeenschap Lelydorp hebben van het havo 143 kandidaten meegedaan aan het examen, waarvan 68 zijn geslaagd (48%), 41 hebben herexamen (29%), 2 kandidaten hebben inhaal en 32 hebben het helaas niet gehaald ( 22%). Op het vwo zijn van de 108 kandidaten 63 geslaagd (58%), 11 hebben herexamen (10%), 2 hebben inhaal en 31 zijn afgewezen (29%). Directeur Denny Wongsodimedjo geeft aan dat men als school graag een hoger percentage wil halen, maar men moet ook realistisch zijn. “We weten dat de inspanningen van de leerlingen en de leerkrachten naar het examen toe alleen niet bepalend is voor het resultaat. Er zijn natuurlijk ook andere factoren en omstandigheden die medebepalend zijn voor het resultaat. Als wij weten dat wij ons uiterste best gedaan hebben, mogen we niet ontevreden zijn over ons functioneren”, aldus Wonsodimedjo.
Ten opzichte van vorig jaar is er een lichte stijging zowel bij vwo als havo geconstateerd.

Scholengemeenschap Havo VWO Sanatan Dharm

Directeur Yvonne Kasi geeft aan dat van het havo 64 leerlingen hebben geparticipeerd. Hiervan zijn 31 direct geslaagd (48.4 %) en 31 hebben ook herexamen. “Hoewel we dit aantal nog veels te weinig vinden, heeft eigenlijk nog 48.4% de kans dit te halen. We zullen dus helemaal ons best doen om deze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden, zodat zij het toch halen.” Er zijn ongeveer 2% van de leerlingen afgewezen, maar ze hebben vrijstellingen en gaan het het volgend jaar zeker halen. Ze stelt dat men als leiding niet blij is met minder dan 50% geslaagden, maar doordat er net zoveel herkandidaten zijn kan dit aantal zeker toenemen. Van vwo zijn van de 62 participanten, 42 (67.8%) gelijk geslaagd en 8 (12.9 %) hebben herexamen, terwijl 10 zijn afgewezen. Directeur Kasi geeft aan dat er heel vaak motivatiegesprekken met de leerlingen zijn gevoerd en dat zij naar studiekamp zijn gebracht waar er heel wat toespraken over hoe te studeren, zijn gevoerd. “Ik heb leerkrachten die keihard met de kinderen hebben gewerkt en ik ben heel erg trots op ze”, aldus Kasi.
Scholengemeenschap VWO/Havo Nickerie
Op havo zijn van de 61 leerlingen 35 geslaagd (57,4%), 21 hebben herexamen (43.4%) en 15 zijn afgewezen (8.2%). Op vwo zijn er van de 83 studenten 62 geslaagd (75%) en 13 hebben herexamen (16%). Er zijn ongeveer 7 (8%) afgewezen en 1 moet inhaal maken. (foto’s: Uitslag VWO4 en Nickerie)

error: Kopiëren mag niet!