Koers nog steeds stijgende

De koers van de USD is nog steeds stijgende. Gisteren nog was bij zowel lokale cambio’s als op de zwarte markt, de USD te verkrijgen voor rond de SRD 7.40 tot SRD 7.45. Dit fenomeen duurt voort, ondanks president Desi Bouterse onlangs wederom de belofte deed er werk van te maken de koers omlaag te krijgen. De persbijeenkomst van de president was volgens Akmos voorman Sham Binda een grote grap. “Men komt vanuit het niets gewoon dingen zeggen zonder enige grondslag. Hoe serieus moet je zo iemand nemen?”, vraagt Binda zich af.
‘De hoogste man van staat’ zou volgens Binda een onderbouwing moeten geven van zijn uitspraken. Hij moet met berekeningen komen, deskundigen aan het werk laten en motiveren waarom en hoe de koers omlaag gaat. “Je kunt niet gewoon zeggen dat de koers omlaag gaat, terwijl het nooit omlaag gaat. Wij van het bedrijfsleven zijn belangrijke actoren in de samenleving. Wij doen ook mee aan vraag en aanbod. Weet de overheid hoe groot de behoefte is naar vreemde valuta?”, vraagt Binda retorisch. Dat is volgens Binda één van de belangrijkste vragen waar de regering antwoord op zou moeten zoeken. “Als je een technische storing hebt, moet je eerst kijken naar wat het probleem is.
Dan pas kun je bepalen wat je zal doen om de problemen op te heffen. Nu kan niemand ons zeggen wat de behoefte is”, stelt Binda. Volgens Binda kan de overheid de vraag vooralsnog niet beantwoorden, omdat de desbetreffende instituten hun werk niet doen. De mensen die de cijfers zouden moeten produceren, produceren niet. Die zouden politiek geassocieerde figuren zijn die het niveau niet hebben om de onderzoekingen te doen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!