Politieman voelde zich niet dronken

Op 5 oktober van het vorig jaar heeft een politieman Mehnradj H. onder invloed van alcohol gereden over de Dr. Sophie Redmondstraat. Hij heeft daarbij geen voorrang verleend aan het rechtdoorgaand verkeer dat over de Zwartenhovenbrugstraat reed. Het gevolg was een aanrijding, waarbij de wagen van het slachtoffer enkele keren over de kop is gegaan. Kantonrechter Danielle Karamatali hield de verdachte, in dit geval de politieman, voor dat het resultaat van de blaastest 550 microgram was. De verdachte probeerde zich te verschonen door uit te leggen dat de verkeerslichten ten tijde van de aanrijding niet in werking waren. Hij heeft wel uitgekeken en toen hij zag dat het verkeer voor hem vrij was, trok hij op. Vrijwel gelijk toen hij optrok stond de andere wagen voor hem, maar het was te laat om nog af te remmen. De veroorzaker vermoedt dat de benadeelde met een hoge snelheid zou hebben gereden. De schade aan zijn wagen is aan de voorzijde. Hij heeft het linkerportier van de wagen van het slachtoffer geraakt, met als gevolg dat die wagen enkele malen over de kop is gegaan. Na de aanrijding had de politieman naar de Centrale Meldkamer van de politie gebeld. Intussen was de bestuurder van de benadeelde auto uit de wagen gekropen. De benadeelde heeft verklaard dat hij uit de wagen is gehaald, omdat de wagen vermoedelijk in brand zou vliegen. De verdachte ontkent dit met klem. Bij het verdachtenverhoor verklaarde de politieman Mehnradj H. dat hij zich niet dronken voelde op het moment van de aanrijding.
Advocaat Chandra Algoe die de verdachte juridisch bijstaat, verzocht de rechter om het rijbewijs van deze politieman terug te geven, omdat dit een obstakel vormt voor zijn bevordering. De korpsleiding vindt dat vanwege het feit dat het rijbewijs van deze ambtenaar is ingevorderd hij beperkt inzetbaar is voor eventuele dienst waar uitrijden voor noodzakelijk is. Volgens Algoe wordt een agent altijd drie keren gestraft. Eerst door de kantonrechter, de tuchtstraffen die hij opgelegd krijgt en de disciplinaire straffen binnen het KPS. De magistraat zal de vervolging op 11 augustus de kans geven om op dit verzoek te reageren. De politieman die eerder op vrije voeten is gesteld, werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting, waarop het Openbaar Ministerie ook zal rekwireren.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!