Minowc maakt inschrijfgeld vos bekend

MinOWC maakt inschrijfgeld bekend VOS onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft middels een bekendmaking het inschrijfgeld voor het vwo aangegeven. Na diverse vragen ten aanzien van de inschrijfgelden en wat er verwacht mag worden, is er vanuit het ministerie eindelijk een reactie gekomen, maar alleen met betrekking tot vwo, het IOL en de AHKCO. Ten aanzien van het lager onderwijs, mulo en de Anton de Kom Universiteit van Suriname is er vooralsnog geen bevestigende reactie van prijsaanpassing verstrekt. De inschrijfgelden ten aanzien van de middelbaren scholen zijn tot nu toe gesteld op SRD 250. Daaronder vallen het havo, vwo, Amto en Natin. Opmerkelijk is dat voor Amto en Natin de materiaalkosten apart opgenomen zijn, waardoor men kan stellen dat die dus niet doorberekend zijn in de inschrijfgelden. De bijdrage voor materiaalkosten bij die twee instellingen staat op SRD 100. Studenten die zich willen inschrijven op het IOL en de AHKCO moeten SRD 850 betalen. Voor de ‘PG extern’ IOL moet er SRD 1000 betaald worden.
Verder heeft het ministerie in zijn bekendmakingen aangegeven dat ouders die twee of meer kinderen op vos-niveau hebben, er een aflossingsregeling geldt van maximaal drie termijnen in overleg met de schoolleiding. Het Nationaal Jeugdparlement had vorige week de minister middels een brief ongeveer 5 werkdagen gegeven om verduidelijking te brengen ten aanzien van de inschrijfgelden. Het NJP wenste geïnformeerd te worden over de bedragen van het inschrijfgeld voor het komend schooljaar voor glo, voj, vos, de universiteit en hbo-opleidingen gecoördineerd door de overheid van Suriname. Het is niet duidelijk als het NJP tevreden zal zijn met een deel van de gevraagde informatie.

error: Kopiëren mag niet!