‘Gimi a telefoon, noso mi go kiri yu’

Cedric Herfst mag van kantonrechter Dinesh Sewrattan 3 ½ jaar in de cel. Hij is donderdag schuldig bevonden aan een beroving. Hij heeft eerder dit jaar onder bedreiging van een vuistvuurwapen een gouden halsketting en een mobiele telefoon van de benadeelde I.K. weggenomen. Volgens verklaringen van de benadeelde bevond hij zich op de dag van de beroving aan de Kasikasimastraat en was hij bezig met enkele neefjes. Dit is toen zij 2 heren voorbij zagen lopen. Volgens I.K. maakte zijn neef gelijk de opmerking dat de mannen als rovers uitzagen. Vandaar dat zij besloten om gelijk naar huis te vertrekken. Volgens I.K. liep hij alleen weg toen hij later opmerkte dat hij achterna werd gezeten. Op een gegeven moment werd door dezelfde 2 mannen aan zijn ketting gegrepen. “Gimi a keti, gimi a telefoon, noso mi go kiri yu”, zei Herfst aan de benadeelde.
Volgens I.K. probeerde hij nog zijn spullen terug te pakken, maar werd hij steeds met de dood bedreigd. Op een gegeven moment raakte hij ook gewond aan zijn vingers. Op de strafzitting is de veroordeelde positief herkend door I.K.. Herfst is vanaf het begin blijven ontkennen iets met de beroving te maken te hebben gehad. Volgens hem was hij in de periode van de beroving in het binnenland. Opmerkelijk volgens de rechter is dat de grootmoeder van de veroordeelde heeft aangegeven dat Herfst reeds 3 maanden niet naar het binnenland was geweest. Bij zijn aanhouding is een camouflagejacket, die de rover aanhad, en een stroomstootwapen in zijn woning aangetroffen. Volgens de rechter wezen alle bewijzen erop dat Herfst schuldig was aan dit strafbaar feit. Vandaar dat hij conform de eis van het Openbaar Ministerie vonniste.
FR

error: Kopiëren mag niet!