Drugsverdachte vrijgesproken

Ico B. is dinsdag door kantonrechter Dinesh Sewrattan vrijgesproken. Ico moest zich voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij ervan beschuldigd werd tot 2 keren toe spullen inhoudende cocaïne bij postbedrijven te hebben aangeboden. Volgens de rechter waren ondanks indicaties, geen enkel hard bewijs terug te vinden dat Ico inderdaad de persoon was die de spullen had aangeboden. Het eerste strafbaar feit zou zich op 24 maart 2011 hebben afgespeeld, waarbij een manspersoon enkele blikjes Parbobier, inhoudende 531 gram cocaïne, bij een postbedrijf had aangeboden. Hier is de identiteitskaart van Ico aangeboden en heeft de persoon ook de persoonsgegevens van Ico verder gebruikt. Hetzelfde is ook gebeurd op 8 april 2012, waarbij 152 gram cocaïne verstopt was in enkele flessen essence.
Aan de hand van de gegevens van de postbedrijven slaagde de politie erin om via het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) Ico op te sporen. Volgens de wetsdienaren zou de verdachte bij het zien van de politievoertuigen de benen hebben genomen. Door goed speurwerk werd hij in het bos achter een boomstam aangehouden. Ico ontkende vanaf het begin iets van de drugs af te weten. Volgens hem is hij zijn ID-kaart sinds 2009 kwijtgeraakt en heeft hij tot nu toe geen ruimte gehad om deze te laten maken. Toen hij geconfronteerd werd met het feit dat hij tot 3 maal toe identiteitskaarten had laten maken, gaf hij echter aan dat hij vergeten was dat hij dit had gedaan. Het feit dat de gebruikte ID-kaart niet is teruggevonden, zorgde ervoor dat het bewijsmateriaal niet hard was. Vandaar dat Sewrattan niet meeging met de strafeis van 2 jaar.
FR

error: Kopiëren mag niet!