Minister Dodson wacht gesprek met president af

NH-minister Regilio Dodson
NH-minister Regilio Dodson
Minister Reguillio Dodson houdt zijn opties open indien de president hem mocht vragen om aan te blijven. Dodson bood zijn portefeuille aan de president, nadat vrijdagavond bekend werd dat DOE door de president uit de coalitie was gezet. In een vraaggesprek met Radio ABC gistermorgen gaf Dodson te kennen dat naar zijn mening DOE niet uit de coalitie hoefde te stappen. Hij gaf aan dat er twee issues zijn die spelen. Ten eerste de kwestie van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, waar hij leiding aan mocht geven en alwaar er nog veel werk is dat gedaan moet worden. Ten tweede is er een kwestie van DOE zelf, waarbij hij steeds moest aanhoren dat de partij uit de coalitie moet stappen. Hij merkte op dat het moeilijk is te werken, als je steeds hoort dat je partij eruit wil stappen.
Hij kijkt terug naar een prettige samenwerking met de overige ministers en ook de samenwerking met de president kenmerkte zich niet door patstellingen. Op de concrete vraag of hij zou aanblijven als minister als de president hem dat zou vragen, draaide Dodson om de hete brij heen en meende dat dit gesprek misschien pas na een maand zal komen. In ieder geval zal zijn beslissing een afweging zijn van ‘beleid en visie’ stelde hij.

error: Kopiëren mag niet!