U-16 basketbalselectie mist op haar na halve finale

4 PijnlijkVrijwel een ieder in Suriname jammert. Heel pijnlijk, maar ja. De nationale U-16 basketbalselectie van Suriname is uitgeschakeld voor deelname aan de halve finale van de CBC kampioenschappen 2016. In poule B eindigde ons land samen met gastland Guyana en Jamaica op een gedeelde eerste plaats met elk 7 punten. Volgens de Fiba-regels zou het puntensaldo de rangschikking moeten bepalen. Guyana met +8 werd nummer een, Jamaica met -3 nummer twee en Suriname met -5 werd derde. Had Suriname 2 punten meer gemaakt in een van haar wedstrijden, dan was ze over naar de halve finale. Uit elk van de 2 poules gaan de nummers 1 en 2 over naar de halve finale.
Op de laatste speeldag van de groepsfase won Suriname van Trinidad & Tobago met 72-56. Jamaica verloor van Guyana met 73-57. Suriname verloor op de openingsdag na verlenging van Jamaica en dat was de genadeslag wat nu blijkt. Nu moeten onze jongens spelen voor de 5de plaats, samen met Aruba, Britse Maagdeneilanden en Antigua & Barbuda. Gisteren speelde Suriname tegen de Britse Maagdeneilanden en won met 70-65.
De Surinaamse meisjes beginnen dinsdag hun campagne tegen Bahamas. Op woensdag volgt Trinidad & Tobago. Ook uit deze poule gaan de nummers 1 en 2 naar de halve finale.

error: Kopiëren mag niet!