DA’91 en SPA eisen aftreden minister Justitie en Politie

SPA-voorzitter Guno Castelen (l) en DA’91-voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho laten hun sterkte zien na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst (foto: Regilio Derby)
SPA-voorzitter Guno Castelen (l) en DA’91-voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho laten hun sterkte zien na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst (foto: Regilio Derby)
Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen, waarbij de minister van Justitie en Politie, tijdens een door haar voorgezeten persconferentie blijk heeft gegeven van het feit dat zij het niet zo nauw neemt met de nationaal en internationaal geldende principes van de scheiding der machten evenals de zeer beledigende uitspraken naar de rechterlijke macht, en ongenuanceerde en onverklaarde beschuldigingen naar bevriende naties, moeten wij onze ernstige afkeuring uitspreken. DA’91en SPA eisen dat de president terstond de volksvertegenwoordiging in het openbaar opheldering verschaft in wat nu daadwerkelijk de feiten zijn. Het is aan de volksvertegenwoordiging om te beslissen over het lot van de ministers en DA’91 en SPA eisen dat de minister van Justitie en Politie, mr. Jennifer van Dijk-Silos, bedankt wordt aangezien het vertrouwen in deze minister geschaad is.

error: Kopiëren mag niet!