U-16 basketbalselectie goed op dreef in Guyana

De nationale U-16 basketbalselectie van Suriname doet goede zaken in Guyana, waar de Caribische basketbalkampioenschappen gehouden worden. Suriname is met een jongens- en meisjesteam vertegenwoordigd. De jongens spelen als eerst. De eerste wedstrijd van Suriname werd pijnlijk verloren van Jamaica. Nadat de wedstrijd na de reguliere speelminuten in een 63-63 stand eindigde, werd er verlengd met nog 5 minuten. Hier won Jamaica uiteindelijk met 67-80.
In de tweede partij kwam Suriname uit tegen gastland Guyana. Deze partij wonnen de Surinaamse jongens met 64-54. In de derde wedstrijd werd Aruba makkelijk opzij gezet met 80-68.
Suriname leidt in poule B met 5 punten na 3 partijen. Jamaica volgt met 4 punten, maar moet een wedstrijd tegoed. Het ziet ernaar uit dat Suriname in de top 2 zal eindigen en een plaats zal bemachtigen in de halve finale. Morgen speelt Suriname haar laatste groepswedstrijd tegen hekkensluiter Trinidad & Tobago. De Surinaamse meisjes komen vanaf 12 juli in actie.

error: Kopiëren mag niet!