DA’ 91 en SPA trekken samen op

SPA-voorzitter Guno Castelen (l) en DA’91-voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho laten hun sterkte zien na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst (foto: Regilio Derby)
SPA-voorzitter Guno Castelen (l) en DA’91-voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho laten hun sterkte zien na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst (foto: Regilio Derby)
De politieke partijen Democratisch Alternatief ’91 (DA 91) en de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) hebben vrijdag een partnerovereenkomst getekend. Deze twee partijen zijn op basis van overeengekomen basisprincipes met elkaar een samenwerking aangegaan. Dit is voor beide partijen echter niet nieuw terrein. Beide politieke partijen hebben eerder al in verschillende combinatieverbanden met elkaar gewerkt. Tijdens de afgelopen verkiezingen is in V7 verband samengewerkt met de VHP, NPS en de PL. Tijdens de ondertekening werd gesteld dat Suriname goed beleid nodig heeft. Vandaar dat de partijen overgegaan zijn tot het tekenen van dit protocol. Zowel vanuit de DA’ 91 als uit de SPA zijn er commissies ingesteld die de voorwaarden van deze samenwerking hebben bestudeerd. De samenwerking is aangegaan onder de basisbeginselen als sociale rechtvaardigheid, transparantie, openbaar bestuur, effectieve bestrijding van corruptie en de optimale beleving van goed beleid. “Vandaag is de eerste van de maand en er zijn mensen die nu al met de handen in het haar zitten, omdat zij niet weten hoe zij verder moeten. Wanneer zoveel zaken mis gaan zoals het devalueren van onze munteenheid, het niet weten als we onze kinderen naar school kunnen sturen, het zien hoe de rechtstaat in de weg gestaan wordt, wordt het tijd voor samenwerking. Met dit partnerschap willen wij zaken politiek anders aanpakken”, stelde DA’ 91-voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho. Volgens de DA’ 91-voorzitter is het moment voor een partnerschap met de SPA een cruciaal moment die gekarakteriseerd wordt door een groeiende behoefte in de samenleving. Spa-Voorzitter Guno Castelen benadrukte dat deze partnerschap met zich meebrengt een boodschap die zich kenmerkt door een behoefte naar vrijheid. “Er is momenteel een crises in het land en met deze partnerschap willen wij weer die vrijheid brengen”, aldus Castelen .

error: Kopiëren mag niet!