Waidoe wil stopzetting uitgifte blanco cheques aan padieproducenten

Het kan volgens assembleelid William Waidoe (PL) niet dat ondernemers en opkopers blanco cheques uitschrijven aan padieproducenten. Dit zei de politicus donderdag bij de behandeling van de nadere wijziging van het Wetboek van Koophandel in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens Waidoe worden hiernaast ook cheques uitgeschreven en betalingen uitgesteld met alle gevolgen van dien voor ondernemers die beschermd dienen te worden bij de bank. Het assembleelid uit Nickerie stelde voor om zaken te synchroniseren, zodat de rijstproducenten beschermd kunnen worden. Waidoe benadrukte dat er niets gedaan kan worden aan de commerciële rentes van de banken, maar kan de Centrale Bank van Suriname (CBvS) een zodanig beleid voeren dat rekening wordt gehouden met de ontwikkeling van de rente- en interestmarges. “De toegankelijkheid van kredietverlening aan deze ondernemers is zeer belangrijk willen zij een NV starten.” De PL-topper denkt gelijk richting het Agrarisch Kredietfonds waar de toegankelijkheid redelijk laag kan worden gehouden en de personen toch geaccommodeerd kunnen worden.
FR

error: Kopiëren mag niet!