‘Sang na deng san sa yu e du nanga mi ma?’

De broers Ricardo en Reguillio moesten zich dinsdag voor de groene tafel verantwoorden, omdat zij hun buurjongen met een houwer hebben gekapt en met een dolk hebben neergestoken. Beide verdachte geven het strafbaar feit toe. Volgens het slachtoffer hadden beide heren eerder op die bewuste dag een woordenwisseling met zijn moeder gehad en zou er zelfs een hamer op haar zijn gegooid. De aanleiding was dat Reguillio de vrouw met het voorwiel van zijn bromfiets had geslagen. Dit is waarom hij Ricardo om rekenschap is gaan vragen. ‘Sang na deng san sa yu e du nanga mi ma?’, vroeg het slachtoffer aan Ricardo, terwijl hij hem aan zijn hemd trok. Uiteindelijk liepen de heren na een heftige discussie weg. Achteraf beraamden de broers een plan om het slachtoffer een lesje te leren. Toen het slachtoffer zich op straat bevond, viel Ricardo hem gelijk aan met zijn houwer.
Terwijl Ricardo bezig was, rende Reguillio met zijn dolkmes en stak hij het slachtoffer neer. Volgens Reguillio was de moeder van het slachtoffer de reden dat zaken zich zo hebben afgespeeld. Het was de moeder die hem in een winkel ontmoette en voor vies en vuil uitschold. Thuis aangekomen kwam de vrouw hem wederom uitschelden en poogde zij nog zijn broer Ricardo te kappen. Dit is toen hij de hamer greep en het op haar gooide. Echter raakte de hamer de vrouw volgens Reguillio niet. Kantonrechter Dinesh Sewrattan vroeg de verdachten en het slachtoffer waarom zij het recht in eigen handen hebben genomen, terwijl de politie eerder al op de hoogte was gesteld over de ruzie. “Wat gebeurt er met de samenleving als een ieder de politie gaat negeren?”, vroeg de rechter aan de mannen. Deze zaak wordt op 26 juli verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!