Feesten 1 juli gaan niet door vanwege nationale rouwdag

1 juli feesten gaan niet door vanwege nationale     rouwdagIn verband met de nationale rouwdag op 30 juni zien heel veel scholen en ook entertainmentorganisaties zich genoodzaakt hun feestelijke 1 juli gerelateerde activiteiten van die dag, stop te zetten. Een aantal scholen had voor de keti-koti-viering al dj’s ingehuurd en was van plan om een gezellige danspartij voor leerlingen en leerkrachten te houden. Sommigen hadden reeds kosten gemaakt voor kleding om te kunnen participeren aan de koto-modeshow, die zij elk jaar weer houden. Zonder muziek is het echter blijkbaar niet meer zo gezellig voor de kinderen. Er zijn veel teleurgestelde leerlingen die al weken bezig waren met het oefenen van hun danspasjes die zij nu niet meer kunnen tonen. Andere scholen die gewoon een snoeppauze of cook-out op de planning hadden voor 1 juli zetten die activiteiten weliswaar voort. Het is traditie dat er de avond voorafgaand aan keti-koti gefeest wordt op diverse locaties, waarbij het feest tot in de ochtend doorgaat. Een heleboel van deze keti-koti-dansi’s zijn nu ook afgelast. Velen zijn daarom van mening dat de datum van 30 juni voor het houden van een nationale rouwdag, slecht gekozen is.

error: Kopiëren mag niet!