Dikan heeft aandacht voor grondenprobleem Brokopondo

RO-minister Edgar Dikan stelt dat het district Brokopondo zeker zijn aandacht heeft, vooral omdat hij plannen heeft met dit district. De minister zal in dit kader dus zeker een onderzoek instellen met betrekking tot berichten dat het gebied Ballingsoela te kampen heeft met een grondenprobleem. De minister zegt echter door geen enkele organisatie op de hoogte gesteld te zijn ten aanzien van het probleem.
Vorige week maakte de voorzitter van het Jongeren Initiatiefgroep Binnenland, Sergio Maabo, bekend dat bewoners van het gebied te maken hebben met een grondenprobleem. Volgens Maabo is er een ondernemer die het gebied onveilig maakt en stukken grond verkoopt aan mensen in Paramaribo. Dat mag volgens Maabo absoluut niet, gezien het feit dat dit gebeid valt onder allodiaal eigendom. De minister weet in dit kader niet zeker als dit gebied inderdaad valt onder allodiale gronden. “Dit zou in principe onderzocht moeten worden door het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer (RGB). Gezien de aard van het probleem gaat men eerder naar RGB, doordat het een grondprobleem is. Maar beide ministeries zouden sowieso op de hoogte gesteld moeten worden, omdat RO gaat over grondenrechten en RGB over gronduitgifte”, aldus de RO-minister.
Verder kon de minister niet aangeven welke stappen het ministerie zou kunnen nemen, omdat deze zaak eerst haarfijn onderzocht moet worden voordat enige uitspraak hierover gedaan wordt.

error: Kopiëren mag niet!