JusPol-minister Amoksi benadrukt belang van schiettrainingen voor agenten

Het afgelopen weekend heeft minister van Justitie en Politie (JusPol) Kenneth Amoksi een werkbezoek gebracht aan het district Nickerie. Tijdens een bijeenkomst in het Burger Informatie Cntrum heeft hij de aanwezige vertegenwoordigers van de media geïnformeerd over de huidige situatie met betrekking tot de veiligheid. Naast deze persconferentie stond ook een bezoek aan de Penitentiaire Inrichting op de agenda van de bewindsman.

Schietvaardigheid agenten optimaliseren

Een van de belangrijkste punten die naar voren kwam tijdens de persconferentie was de noodzaak van actieve schietvaardigheidstrainingen voor politieagenten, benadrukte de bewindsman. Hij  pleit ervoor dat de Schietvaardigheid Commissie binnen het Korps Politie Suriname regelmatig trainingen organiseert voor agenten van alle korpsen die onder het ministerie van Justitie en Politie vallen. Deze trainingen zijn essentieel om de schietvaardigheid van de agenten op peil te houden en te optimaliseren. 

“Het is van eminent belang dat onze politieagenten regelmatig getraind worden in schietvaardigheid”, aldus minister Amoksi. Dit draagt volgens de bewindsman bij aan een effectieve en veilige uitvoering van hun taken in het handhaven van de openbare orde en veiligheid.

Tol betalen bij bruggen

Naast de schietvaardigheidstrainingen, richtte de minister zich ook op het onderwerp tolheffing tijdens de persconferentie. Hij maakte bekend dat hij gesprekken zal voeren met zijn collega-minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken om het betalen van tol voor bruggen en andere verbindingen te bespreken. Volgens Amoksi is het betalen van tol cruciaal voor het onderhoud van de wegeninfrastructuur. Dit waarborgt niet alleen de veiligheid bij bruggen, maar ook dat het onderhoud ervan tijdig en adequaat kan worden uitgevoerd. Het instellen van tolheffing is een stap in de juiste richting om ervoor te zorgen dat de infrastructuur in optimale staat blijft.

error: Kopiëren mag niet!