Verdachten blijven ontkennen in inbraakzaak Mathoera

Alle acht verdachten, die terecht staan in de zaak waarbij in de periode van 9 tot 11 oktober is ingebroken bij assembleelid tevens ex-politiecommissaris Krishna Mathoera, blijven ontkennen iets van de inbraak af te weten. Tijdens de verdere behandeling van de strafzaak maandag vertelde de verdachte Brandon L. dat hij die bewuste avond slechts een taxirit reed en als gevolg van een misverstand door de politie is aangehouden. Volgens Brandon had hij geen geld, waardoor hij op vragen van zijn comparanten besloot om toch in de ochtenduren een taxirit te gaan rijden. Tijdens de inbraak werden een vuistvuurwapen, een laptop en andere kostbare spullen weggenomen. Hoe een deel van deze spullen in het voertuig van Brandon is aangetroffen, kon de verdachte echter niet verklaren. Ook de medeverdachte Fabian W. sprak over een ongelukkige situatie waar hij als onschuldige al 9 maanden deel uitmaakt van een strafzaak, waar hij niets over weet. Volgens Fabian was hij die bewuste avond aan de Kasabaholoweg bij zijn zwager en probeerde hij al sinds 21.00 uur om Brandon te bellen voor een taxirit. Uiteindelijk lukte het hem en werd hij verrast toen hij tegen 01.00 uur ’s ochtend werd opgehaald, terwijl er reeds 6 mannen in de wagen waren. Omdat het al laat was, besloot hij maar mee te rijden. Tot zijn schrik werden zij later klemgereden en op een brute wijze door de politie mishandeld. “Mijn gezondheidsbril werd kapotgeslagen en weet niemand tot nu toe waar mij iPhone 6 is”, zei Fabian aan kantonrechter Ingrid Lachitjaran. Op de vraag hoe het kon dat Fabian zijn medeverdachte Brandon tegen 03.00 uur ’s ochtends in de buurt van de inbraak heeft gebeld, terwijl hij reeds om 01.00 uur was opgehaald, kon de verdachte geen zinnig antwoord geven. Tijdens de inbraak was niemand thuis. Mathoera was uitlandig. De alarminstallatie werd onklaar gemaakt en het huis overhoop gehaald. Deze zaak wordt op 22 juli verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!