Illegale goudzoekers op de Rosebel concessie

Rosebel Gold Mines N.V. (Rosebel) betreurt het incident dat heeft plaatsgevonden op vrijdag 17 juni 2016 nabij de niet-actieve Koolhoven pit op haar concessie in Brokopondo, waarbij een illegale goudzoeker dood werd aangetroffen. Hierbij verwijzen wij naar het officieel politiebericht waarin gemeld wordt dat betrokkene op de vlucht is geslagen bij het zien van de Security van Rosebel.
 
Levensbedreigende situatie
Op verschillende lokaties binnen de concessie bevinden zich momenteel illegale goudzoekers die zorgen voor levensbedreigende situaties. In haar gesprekken met de overheid en de lokale gemeenschappen heeft Rosebel herhaaldelijk en uitvoerig de gevaren en risico’s benadrukt.  Momenteel zijn er gesprekken gaande tussen de overheid, Nieuw Koffiekamp en Rosebel en wij hopen dat deze gesprekken op zo kort mogelijke termijn zullen resulteren in een daadwerkelijke en structurele oplossing.
 
Royal Hill
De ernst van de situatie wordt geïllustreerd door de huidige toestand te Royal Hill, één van de mijnen waar Rosebel actief bezig is met mijnactiviteiten. Het gaat in deze om ernstige risico’s voor de veiligheid van de werknemers van Rosebel alsook de veiligheid en gezondheid van de goudzoekers zelf. Hierbij verwijzen wij naar situaties waarbij illegale goudzoekers aanwezig zijn tijdens en na de explosies in de pits en in de nabijheid van zwaar materieel naar goudhoudende erts zoeken.
 
Wij herhalen onze oproep aan alle illegale goudzoekers die zich bevinden op de Rosebel concessie om, in het belang van hun eigen veiligheid, deze activiteiten te staken.    
 

error: Kopiëren mag niet!