Kanhai wil beelden bekijken in 10 kilo coke-zaak

Raadsman Irvin Kanhai vroeg maandag aan kantonrechter Ingrid Lachitjaran om camerabeelden, waarin te zien is hoe de verdachte Osborn N. zijn reiskoffer van een taxichauffeur overhandigd krijgt, op de strafzitting te laten afdraaien. Osborn (28) staat samen met Melissa C. (28) en Alexis P. (22) terecht voor het uitvoeren van 10.940 gram cocaïne naar de Bahamas. Het strafbaar feit speelde zich af op 27 maart 2016 op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Melissa en Osborn N. waren met het vliegtuig afgereisd naar Suriname, terwijl Alexis vanuit Guyana het land was binnengekomen. Het drietal had als eindbestemming de Bahamas. Bij controle op de luchthaven vielen zij door de mand. In de dubbele bodem van hun reiskoffers werd in totaal 10.940 gram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.  Melissa had op de dubbele bodem van haar reiskoffer 3.380 gram, Alexis 3.220 gram en Osborn 4.340 gram. Volgens Kanhai zijn de camerabeelden door iemand anders bekeken en is gebleken dat de gezichten van zowel Osborn als de taxichauffeur niet duidelijk te zien zijn. Dit zou hij graag zelf bevestigd willen zien. Osborn zelf ontkent iets van de drugs af te weten. Vandaar dat openbare aanklager Niermala Maikoe een politieagent als getuige wil horen. Zowel het horen van de getuige als het bekijken van de camerabeelden zal op 22 juli plaatsvinden.
FR

error: Kopiëren mag niet!