Peneux en Mencke reageren niet op voorstel Rampersad voor leerstoel Adek

Peneux en mencke reageren niet op voorstel Rampersad voor    leerstoel AdekProfessor Hubert Rampersad van de Technological University of the America’s (TUA) geeft aan dat hij een hulpvoorstel bestemd voor de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek), welke hij per 1 juni 2016 aan de minister van Onderwijs, Robert Peneux, en de voorzitter van het Adek-bestuur, Jack Mencke, deed, zal intrekken. Dit, omdat geen van beiden tot op dit moment op het voorstel gereageerd heeft. Rampersad concludeert hieruit dat de mannen niet geïnteresseerd zijn in zijn voorstel, reden waarom hij er zijn tijd niet langer mee wenst te verknoeien. Rampersad, die in 1998 benoemd is tot hoogleraar in de productietechnologie en productiemanagement bij Adek, heeft aangeboden een leerstoel te willen sponsoren voor Adek. De leerstoel zal door Rampersad zelf worden gemanaged met ondersteuning van een wetenschappelijke staf van 30 PhD professoren van top-accredited universiteiten uit Amerika, India en Nederland. De leerstoel zal zich uitsluitend focussen op wetenschappelijk onderzoek in Suriname, gebaseerd op de innovatieve Doctor in Business Administration (DBA), Doctor in Education Leadership (Ed. D.) en Doctor of Philosophy in Management & IT (Ph. D.) programma’s, welke voldoen aan de accreditatiestandaarden in Amerika. De promovendi zullen via de leerstoel zowel bij Adek alsook bij de TUA promoveren. Omdat TUA alle kosten van deze leerstoel zelf gaat dragen, zal het collegegeld volgens Rampersad volledig ten goede moeten komen aan TUA, zodat een deel van de hoge kosten hiermee gefinancierd kan worden. Het collegegeld zal door TUA echter sterk worden gereduceerd vanwege de slechte economische situatie in Suriname. Deze leerstoel zal volgens Rampersad ten goede komen aan een verbeterde productiecultuur in Suriname en duurzame economische ontwikkeling en meer werkgelegenheid. De leerstoel zal Adek niets kosten. De leerstoel zal volgens Rampersad, vooral nu blijkt dat Adek bijna bankroet is en dat er geen geld is om onderzoek te doen en om promovendi naar het buitenland te sturen voor onderzoek, er verder voor zorgen dat promovendi niet naar het buitenland hoeven. Zij kunnen via ‘videoconferencing’ begeleid worden. ‘Hierdoor zal het wetenschappelijk personeel op Adek tevreden gesteld worden, wat de kwaliteit van het onderwijs en de studenttevredenheid ten goede zal komen’, stelt Rampersad. Het vertrouwen in Adek zou volgens hem zo worden hersteld.

error: Kopiëren mag niet!