‘Reshuffling’ districtscommissarissen binnenkort een feit

Binnenkort zal met de komst van 8 nieuwe districtscommissarissen de reshuffling van dc’s officieel een feit zijn. Men is vooral wachtende op het proces, waarbij deze nieuwe dc’s hun opleiding zullen hebben afgerond. Tot nu toe is al besloten dat de verschillende dc’s in andere districten zullen waarnemen dan waar zij voorheen gestationeerd waren. Zo zal dc Mike Nerkust, die het beheer heeft over Paramaribo Zuid-West, belast worden met de waarneming en beheer van het district Brokopondo. Wonny Pinas zal in dit kader het ressort Boven-Saramacca, Matawaigebied, op haar bord krijgen. Dit gebied werd door dc Gracia Emanuel beheerd. Zij zal ter beschikking gesteld worden van de minister. Samen met haar zullen ook haar collega’s, Mavrick Boejoekoe van het bestuursressort Paramacca en Naltus Naana van Kabalebo, ter beschikking gesteld worden van de minister.
Wedprekash Joeloemsingh van Nickerie neemt waar in Coronie en dc Aroenkoemar Ramdhani is ook ter beschikking gesteld van de minister. Echter zal hij ook waarnemen in het bestuursressort te Kabalebo. Armand Jurel neemt al een poos waar in het district Para, evenals Jerry Miranda die waarneemt in het district Marowijne.
Zodra de nieuwe kandidaten de opleiding hebben afgerond, zullen zij ingesteld worden om de verschillende posten op zich te nemen. RO-minister Edgar Dikan had eerder al aangegeven een frequente mutatie van dc’s goed te vinden. Volgens de minister worden bepaalde zaken ten aanzien van het district niet aangepakt, doordat men een beetje te familiair wordt in dat district. Vandaar dat de RO-minister vooral voorstaander is dat een dc niet langer dan 5 jaar blijft in een bepaald district.

error: Kopiëren mag niet!