Brahim: “Vertrek Voigt zou een ramp zijn”

Net zoals bij andere afdelingen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft ook de Thorax-afdeling in dit ziekenhuis te kampen met de nodige problemen. Nu circuleren er geruchten dat de enige cardiochirurg in Suriname en werkzaam bij AZP, Pieter Voigt, op vertrek staat. Voigt is een chirurg uit Nederland. Indien Voigt vertrekt, kunnen er geen hartoperaties meer in Suriname worden uitgevoerd. Patiënten zullen dan naar het buitenland moeten voor hartoperaties. Dat is een kostbare zaak. “Het is wel zo dat wij ons zorgen maken om de continuïteit van de disciplines van onze top klinische gezondheidszorg, maar het is niet zo dat Voigt op vertrek staat”, zegt de algemeen directeur van het AZP, Antoine Brahim. “Hij is de enige cardiochirurg in Suriname, dus als hij zou vertrekken zouden wij het ten zeerste betreuren. We zullen alles wat in ons vermogen ligt doen om hem niet alleen te behouden, maar ook de continuïteit van het hele Thorax-centrum Paramaribo, dat eigenlijk draait op de aanwezigheid van een cardiochirurg in Suriname, te garanderen”, aldus Brahim. Het zou volgens hem ‘een drama voor de gezondheidszorg’ zijn als Voigt zou vertrekken. Brahim benadrukt dat hij tot op dit moment in ieder geval geen bevestiging van een mogelijk vertrek van de cardiochirurg heeft ontvangen. Hij stelt daarom dat het ‘absoluut niet zo’ is dat Voigt weg gaat.

error: Kopiëren mag niet!