‘EBS schat 5 keer hogere rekening’

De nieuwe stroomrekeningen van de EBS komen deze periode uit. De verrassingen en ergernissen bij de burgerij vieren hoogtij. Velen maken hun ergernis kenbaar via social media, anderen zitten zich thuis te ergeren. De hoge rekeningen zijn soms gerechtvaardigd, maar soms ook uit de duim gezogen. Een leerkracht van het district Commewijne kreeg de schrik van haar leven, toen ze meer dan SRD 1400 moest betalen voor de afgelopen maand. ‘Wat voor berekening maakt de EBS nu in hemelsnaam. Sinds de tarieven verhoogd zijn, hebben we alle maatregelen getroffen om niet meer te betalen dan we voorheen deden. De airco is een maand lang niet aangemaakt, alle lampen vervangen met led-verlichting, de hele maand niet gestreken, ‘s avonds alle lichten uit, freezer en ijskast om minimale hoogte enz. En toch zo’n hoge rekening’, vraagt ze zich af. ‘Hoe ga ik dit betalen. Moet ik alles nu verkopen. Het lijkt alsof ik voor het betalen van de stroomrekening werkt’, zegt ze geïrriteerd.
Volgens de leerkracht neemt de EBS geen meteropname bij haar. ‘We hebben geen schutting noch minder honden. Toch komen ze niet en nu confronteren ze ons met een zo een hoge rekening.’ Ze heeft haar ergernis gedeeld op social media. Uit een van de vele reacties adviseerde iemand om met de meterstand naar het EBS-hoofdkantoor te gaan. Ze volgde dit advies op en kwam tot de ontdekking dat de EBS een schatting had gemaakt van haar rekening. ‘Deze blijkt 5 keer hoger te zijn dan wat ik werkelijk moest betalen. Pffff. Foei toch EBS. Je maakt gewoon zo een schatting en geeft mensen hartaanval’, zegt ze.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!