Jogi deponeert klacht tegen politie Saramacca bij pg

1 Front JogiAssembleelid Mahinder Jogi (VHP) is de lakse houding van de politie van Saramacca beu. Dit is waarom hij via zijn advocaat, Irwin Kanhai, besloten heeft een brief naar de procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday, te schrijven. De politicus benadrukt dat hij enige tijd geleden aangifte heeft gedaan ter zake verduistering, tegen de elektricien Kishan Gangadien. Echter heeft de politie tot nu toe geen concrete stappen tegen deze ‘zogenaamde installateur’ ondernomen. Jogi kwam er ook achter dat Gangadin meerdere mensen heeft opgelicht en dat de politie van Saramacca ook niets voor hun heeft gedaan. De politicus benadrukt dat hij in eerste instantie geen aangifte heeft gedaan bij de politie omdat hij slechte ervaringen heeft met de politie van Groningen. “Ik ben bezig te bouwen en in die tussentijd heeft men al vier tot vijf keren bij mij gestolen. Gangadien is ook weggegaan met mijn materialen zonder dat hij de afgesproken werkzaamheden heeft verricht. Ik heb altijd aangifte bij de politie gedaan, maar tot nu toe heb ik steeds nul op het rekest gehad. Vandaar dat ik minister Ronni Benschop van Defensie heb gevraagd om bemiddeling. Criminelen opereren vaak in de omgeving Calcutta en Tijgerkreek. Steeds wanneer ik politie bel krijg ik te horen dat er geen brandstof is of geen dienstwagen beschikbaar is. Ik wil ook niet in onmin met de politie leven, vandaar dat ik heb gedacht om deze wetsdienaren te omzeilen en via een ander weg bemiddeling te vragen. Bemiddeling is toegestaan”, zegt de VHP’er aan Dagblad Suriname. In de brief naar de OM-topman benadrukt de jurist Kanhai dat naast Jogi, ook de personen Veldhuizen, Wen en Donk door Gangadin zijn benadeeld. “Na de aangifte is het mijn cliënt gebleken dat door de politie, alwaar de aangifte is gedaan, geen enkele handelingen zijn gepleegd. In dit verband zijn noch de benadeelden Veldhuizen, Wen en Donk, en noch de verdachte Gangadien gehoord”, aldus de brief van de advocaat.
‘Jogi a no wang bobo boi’
Ondanks het feit dat hij als volksvertegenwoordiger kwitanties van meerdere benadeelden bij de politie heeft overlegd, vindt hij het erg dat de politie de benadeelden tot de dag van vandaag niet heeft gehoord. Tot maandag had de politie de ‘zogenaamde installateur’ niet gehoord. De politicus zegt dat hij in een situatie zit waar hij in privé en ook in zijn hoedanigheid van vertegenwoordiger van de mensen van Saramacca, aangifte heeft gedaan tegen Gangadien. Nu blijkt dat de overige benadeelden zich ook bij hem hebben aangemeld om flink hun gal te spuwen over het gedrag van de politie. “Het duurt toch oh zo lang en wij krijgen allemaal steeds nul op het rekest. Deze mensen willen zelf pg spelen. Vandaar dat ik heb besloten om een brief naar de pg te sturen, zodat deze zaak wordt onderzocht en datgene wordt gedaan dat gedaan moet worden. Jogi a no wang bobo boi, de mensen van Saramacca weten dat ik er werk van ga maken”, aldus de VHP’er.
Gangadin heeft steeds gelogen
Volgens Jogi heeft ‘deze zogenaamde installateur’ in eerste instantie zelfs voor hem gelogen dat hij Kanhai als advocaat in de arm had genomen. Nu is het tegendeel bewezen, want Kanhai is niet de advocaat van Gangadien maar wel van Jogi. Volgens de parlementariër is dit de eerste actie die hij heeft ondernomen. De vervolgstappen hangen volgens Jogi af van de reactie van de pg. Volgens de politicus is deze zaak kwaadwillig door bepaalde mensen buiten proporties opgeblazen. Enige tijd geleden had de minister twee leden van de militaire politie naar Gangadien gestuurd. Zij hebben met hem gesproken en gevraagd om naar Jogi te rijden. Dat is ook gebeurd en zijn er afspraken gemaakt, maar het werk is niet afgemaakt. De politicus blijft erbij dat dit alles is gebeurd, omdat het vertrouwen in de plaatselijke politie is afgenomen. Hij wenst daarom een spoed ingrijpen van het Openbaar Ministerie. Op dit moment wacht Jogi rustig af hoe zaken hun beloop zullen hebben alvorens verdere stappen te ondernemen.
FR

error: Kopiëren mag niet!