Bond en directie AZP komen maandag weer bij elkaar

De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft na pressie van de vakbond uiteindelijk gereageerd op de eisen van de leden. Maandag hebben beide partijen de besprekingen hervat. Echter is men nog niet eruit. “Wij zijn deels op één lijn, maar er zijn dingen waarover wij nog verder moeten praten”, stelt bondsvoorzitter Maurits Blackson. De vakbond heeft na de laatste meeting huiswerk meegekregen. Maandag aanstaande zit de bond weer met de directie aan tafel. Het lag in de bedoeling dat de leden van de bond in een volgende fase bij elkaar zouden komen om de stand van zaken te vernemen.maar die bespreking was met een dag uitgesteld.
De hoofdzaak bij deze besprekingen is het wensenpakket van de leden van de bond. Het gaat meer om de secundaire voorwaarden, aangaande de aanpassing van toelagen voor kleding, vervoer, prestatie etc. Volgens Blackson zijn er natuurlijk zaken die bijkomen kijken, die niet minder belangrijk zijn. Echter, kiest men toch voor het afronden van het wensenpakket, waarna er zal worden geconcentreerd op andere zaken.
De bondsvoorman gaat nog niet in op zaken waar het bondsbestuur wel op ene lijn staat met de directie. Hij meent eerst de leden van de bond de informatie te doen toekomen. “De leden moeten eerst geïnformeerd worden. Wij willen niet dat zij de dingen via de pers vernemen, anders krijgen wij een probleem met hen”, aldus Blackson.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!