2 jaar cel voor uitvoer 3 kg cocaïne

Damaceno D. mag 2 jaar brommen. De veroordeelde is op 22 maart 2016 op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aangehouden met in zijn bezit 3360 gram cocaïne. Kantonrechter Marie Mettendaf kwam tot het wettig en overtuigend bewijs in deze zaak en veroordeelde de Fransman conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Naast de celstraf moet hij ook een geldboete van SRD 3500 betalen, subsidiair 2 maanden hechtenis. Volgens de openbare aanklager was het verderfelijk spul in een dubbele bodem van de reiskoffer van de verdachte verborgen. Volgens verklaringen van Damaceno had hij de verstrekker van de drugs tijdens een bezoek in Guyana ontmoet. Volgens hem zat hij in geldnood en bracht de verstrekker hem tijdens een borrel op een idee waar hij wat geld bij kon verdienen. Het enige wat hij moest doen, was een koffer naar Parijs vervoeren. Bij de scan op de luchthaven viel hij echter door de mand. Volgens de veroordeelde was hem beloofd dat hij voor deze daad een bedrag van Euro 3000 zou ontvangen. Net genoeg om hem uit zijn problemen te halen. Opmerkelijk volgens de magistraat is dat Damaceno eerder reeds 5 keren in verzekering is gesteld voor overtreding van andere wetten. Aangezien uitvoer van drugs was bewezen en het om een grote hoeveelheid ging, besloot zij conform de eis van het OM te veroordelen.
FR

error: Kopiëren mag niet!