Canada waarschuwt burgers niet af te reizen naar Suriname en Guyana

Canada waarschuwt burgers niet af te reizen naar Suriname en Guyana 1
Canada waarschuwt burgers niet af te reizen naar Suriname en Guyana 2
Canada waarschuwt burgers niet af te reizen naar Suriname en Guyana 3Canada heeft een negatief reisadvies gegeven aan haar burgers voor het afreizen naar Suriname en Guyana. De waarschuwing is gisteren gegeven en dat is te wijten aan de hoge criminaliteit in beide landen, zegt de Canadese regering in een verklaring. ‘Roverij en wetteloosheid zijn een probleem in gebieden, zoals Albina, Moengo en langs de Oost-Westverbinding tussen Paramaribo en Albina’, staat in de verklaring. Burgers die toch besluiten naar deze locaties af te reizen, doen dat op hun eigen risico, waarschuwt Canada.
De Palmentuin wordt in de verklaring specifiek ook genoemd als een van de plaatsen, die vooral ‘s nachts vermeden moet worden vanwege de illegale activiteiten en het gebrek aan politiebewaking daar. Canadezen moeten op hun hoede zijn voor gewelddadige en kleine criminaliteit, zoals zakkenrollers en overvallen, die tegenwoordig te vaak voorkomen in de hoofdstad Paramaribo en afgelegen gebieden, vooral in de belangrijkste zaken- en winkelwijken. ‘Buitenlanders zijn vooral het doelwit. Zorg ervoor dat uw persoonlijke bezittingen, paspoorten en reisdocumenten te allen tijde veilig zijn. Vermijd het om ‘s nachts alleen te lopen en blijf in de directe omgeving van je hotel’, luidt de waarschuwing van de Canadese regering. Het is bekend dat vooral de goudbedrijven Canadezen in dienst hebben.

error: Kopiëren mag niet!