Binnen project Mi Tamara is stilgestaan bij risicofactoren tienerzwangerschap

Binnen project Mi Tamara is stilgestaan risicofactoren    tienerzwangerschapOp 8 juni 2016 heeft Stichting Cocon in samenwerking met Pro Health en Stichting Rutgers in Nederland een expertmeeting met professionals uit Suriname en Nederland gehouden ten aanzien van een voorlichtingsprogramma voor jongeren aangaande het praten over seks. Het programma had ten doel seksualiteit bespreekbaar te maken onder jongeren, zodat zaken zoals tienerzwangerschap en seksuele overdraagbare ziekten geminimaliseerd kunnen worden. Het project werd gefinancierd door Uitvoeringsorganisatie Twinningfaciliteit Suriname-Nederland (UTSN). Tijdens de werksessie moesten professionals hun kennis en ervaringen over de seksuele gezondheid van Surinaamse jongeren uitwisselen. Er werd vervolgens nagedacht over de overeenkomsten en verschillen tussen Surinaamse jongeren in Suriname en in Nederland met betrekking tot seksuele gezondheid en met name tienerzwangerschappen. Er is verder gekeken naar de barrières in de toegang tot informatie en seksuele en reproductieve gezondheidszorg, met name anticonceptie. Ook is men stil blijven staan bij de risicofactoren en beschermende factoren voor het ontstaan van tienerzwangerschappen. Tot slot is er gekeken naar goede interventies om de motivatie en het bereik te vergroten van Surinaamse jongeren.
Als reactie is door een van de participanten aangegeven dat zij veel geleerd heeft uit het project Mi Tamara. Er is onder andere gesproken over hoe je moet omgaan met je boosheid en er is gesproken over seks, zwangerschap en hiv. Deze participant hoopt dat dit project voortgezet zal worden.

error: Kopiëren mag niet!