Gregory Rusland: “Protesteren is uiting frustraties samenleving”

“Ik denkt dat protesteren een vorm is van het uiten van onze frustraties over de situatie waarin wij als samenleving terecht zijn gekomen”, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland aan Dagblad Suriname. Naast de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) voert ook de Nationale Partij Suriname (NPS) aparte gesprekken met zowel de vakbeweging als bedrijfslevenorganisaties. “Wij zijn in een enorm moeilijke situatie terechtgekomen en wij moeten toch wel nagaan hoe wij als NPS een bijdrage kunnen leveren om ervoor te zorgen dat wij uit die problemen komen. Aan de hand van de informatie die binnen komt, zal gekeken worden hoe deze in te zetten vanuit onze politieke organisatie”. De politicus heeft bij de afgelopen vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) duidelijk aangegeven dat het geen gezonde zaak is wanneer president Desi Bouterse in het parlement komt aangeven dat de vakbeweging en de oppositiepartijen met polarisatie bezig zijn. Hij benadrukt dat hij als NPS-fractieleider tijdens de vergadering nog duidelijk heeft aangegeven dat de president als staatshoofd verstandig zou zijn om ten alle tijde met mensen, die in problemen zijn geraakt en hun stem willen laten horen door de situatie in het land, aan tafel gaat om ook naar die mensen te luisteren. Hierdoor kan er volgens de NPS-topman ook van die kanten uit een bijdrage worden verkregen voor het oplossen van de problemen van het land.
Alle partijen hebben een aparte visie
De NPS-voorman benadrukt dat hij persoonlijk nog geen zicht heeft op wat de overige oppositiepartijen in hun strijd meevoeren. Een voorbeeld is toen de NPS als enige fractie in DNA had besloten om niet voor de aangepaste (suppletoire) begroting van 2015 te stemmen. De partij verliet de zaal bij de stemming. De NPS, VHP, PL en Abop deden wel mee. “Zo zal je zien dat er hier en daar toch wat verschillen zijn in positie. De NPS zal elke issue bekijken op basis van hoe wij de ontwikkelingen zien en onze standpunten innemen”.Volgens de partijvoorzitter is het wel opmerkelijk dat bij de begrotingen van 2016 geen enkele oppositiepartij meestemde. “Dat was een standpunt vanaf het begin, omdat er te weinig duidelijkheid en transparantie was over wat de regering met de gelden wilde doen. Wij gaan niet blind meewerken in zulke situaties”. In DNA vindt er wel regelmatig van geval tot geval overleg plaats over hoe de partijen zich eventueel zullen opstellen.
FR

error: Kopiëren mag niet!