Lions Club vraagt met brillenproject aandacht voor probleem

Lions Club vraagt met brillenproject aandacht voor probleem 1Jerry Hoffman, past region chairman, geeft aan dat de Lions Club met het brillenproject beoogt kinderen te helpen en de overheid en mensen in de samenleving bewust te maken om meer aandacht te besteden aan het zicht van kinderen. Gisteren hebben ongeveer 11 clubs brillen uitgedeeld aan kinderen van uit verschillende districten. Er zouden 22 kinderen een bril moeten krijgen, maar niet een ieder is komen opdagen. “We kijken wat de reden is dat ze niet hier zijn. Het kan zijn dat ze vertrokken zijn naar het binnenland of dat men op een andere school is ingeschreven. In het geval de kinderen op een andere school zitten, dan gaan we na welke school dat is en worden de brillen toch naar de kinderen gebracht”, zegt Hoffman. Volgens de chairman is het proces heel intensief, maar dankzij de goede registratie van Optiek Ninon is het uiteindelijk toch mogelijk geweest de kinderen die een bril nodig hebben te registreren. De Lions Club heeft verschillende districten aangedaan.
Glenn Tewari, president Lions Club Paramaribo Central, stelt dat Lions Club Paramaribo Central ongeveer 60 jaar oud is. “We hebben onze stempel gedrukt in de afgelopen 60 jaar in de samenleving en in samenspraak met onze moederorganisatie hebben we het afgelopen bestuursjaar tientallen projecten uitgevoerd.” Het project staat bekend als ‘Sight First’. In het kader van Sight First is er in Sarramaca een aantal kinderen voorzien van een bril. Vorig jaar werd dit landelijk project geïnitieerd voor heel Suriname, waarbij alle Lions Club bij elkaar zijn gekomen om vervolgens naar scholen te gaan en kindertehuizen, vooral gezien de doelgroep de jeugd was.
“In samenwerking met Optiek Ninon en onze eigen mensen in Lions Clubs zijn kinderen gescreend en diegene die dringend een bril behoeven, zijn in kaart gebracht en zoetjes aan worden deze kinderen voorzien van een bril. Wij hebben onze doelgroep vorige week deels afgewikkeld, waarbij toen elf kinderen een bril hebben gehad en gisteren te Weest Paraat hebben 5 kinderen een bril gehad.” Heel uniek is dat de Lions Club Paramaribo Central, hoewel de jeugd de doelgroep was, ook een oudere heer een bril heeft overhandigd. Deze meneer was namelijk slachtoffer van een verkeersongeval. Doordat de Lions Club ook verkeersveiligheid promoot, werd zij in dat verband door deze meneer benaderd om hem tegemoet te kunnen komen met een bril. De club wil in dit kader ook aandacht vragen voor verkeersslachtoffers.

error: Kopiëren mag niet!