Jankie verwacht mededeling aanpassing brandstofprijs op tijd

Sirodjeni Jankie, voorzitter van de Servicestation Exploitanten Bond ( SSEB), verwacht dat de brandstofprijzen zullen worden aangepast. De brandstofprijzen zijn, ondanks dat de wereldmarktprijs een stijgende trend vertoont, een tijdje niet aangepast. De koers voor Amerikaanse dollar vertoont ook een stijgende trend. De bevolking zit dan ook te wachten op de grote klap van de verhoogde brandstofprijzen.
Wanneer dat zal plaatsvinden, is de grote vraag. “Wij zijn vaker verrast. Een verassing zou dus niet de eerste keer zijn. Ik hoop dat wij worden uitgenodigd en op de hoogte worden gesteld. Meestal hoor je eerst geruchten en dan blijken de geruchten waar te zijn. Het zou goed zijn als het ministerie ons op tijd meldt, zodat wij ook onze voorbereidingen kunnen treffen naar onze klanten toe”, stelt Jankie. Gisteren gonsde het van berichten in de samenleving en op social media over verhoging van de brandstofprijs. Kijkende naar de hoogte van de koers en de prijs van benzine op de wereldmarkt, wordt ruw een schatting gemaakt van een benzineprijs van tussen de SRD 6 en de SRD 8 per liter. Daar wenst Jankie vooralsnog niet op in te gaan, gezien de pompstationhouders zelf in het onzekere verkeren.
De nu geldende brandstofprijzen van SRD 4,23 per liter voor Diesel bij SOL en SRD 4,05 per liter bij GOW2 evenals SRD 4,69 per liter voor Unleaded bij SOL en SRD 4,68 per liter bij GOW2 zullen volgens minister Sieglien Burleson zeker nog de komende weken geldig zijn, waarna een verhoging zal moeten volgen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!